Mediterraan Haags drieluik

Stel, je wilt een droomhuis bouwen om er zelf te gaan wonen. Maar om in de toekomst vrij te zijn wil je het ook weer goed kunnen verkopen. Dan schakel je Open Kaart in om samen je woning te ontwerpen.

De toekomstige bewoners van deze vrijstaande woning zijn beide ondernemend van aard en kiezen voor een ruime kavel in de wijk Vroondaal. Een van de randvoorwaarden is dat de woning opvallend en modern moet zijn. Vanuit de voorkeur voor mediterrane villabouw en de wens voor verschillende zones in de woning, ontstaat een ontwerp met een zwembad en een dakterras. Gedurende het ontwerpproces komt de wens naar voren om de woning weer door te kunnen verkopen. Door het zwembad in te wisselen voor meer slaapkamers wordt hieraan tegemoet gekomen.

De woning is als drieluik ontworpen. Een voorhuis met eetkamer en keuken, de entree in het middelste volume en een ruimte zitkamer met haard in het achterhuis. De bewoners hebben zo een plek om zich terug te trekken. Ook de verdieping is opgedeeld in drieën: een hoofdslaapkamer met eigen badkamer en inloopkast in het achterhuis, een centraal punt en een voorhuis met drie slaapkamers en een badkamer.

Door de drie volumes anders te materialiseren en verschillende afmetingen te geven, wordt de vorm versterkt. Voor- en achterhuis zijn bekleed met stucwerk, terwijl het middendeel hiervan afwijkt. De tuinzijde is geheel transparant en de zijde van de entree bekleed met natuursteen. In het algemeen is gekozen voor een lichte basis met natuurlijke accenten van steen en hout.

projectdetails

locatie: Den Haag

type: woning, nieuwbouw

opdrachtgever: particulier

periode: maart 2017 - jan 2018