Expertise: Samen thuis

Zelf of samen een huis (ver)bouwen is geen alledaagse bezigheid. Een goed proces met bewoners en architect is belangrijk. Open Kaart helpt om samen tot een plan te komen waarin iedereen zich thuis voelt.

Of je nu zelf gaat (ver)bouwen of met een groep een nieuwe woonplek wilt maken; een goed proces is belangrijk om te bedenken wat je wilt en hoe je dat kunt realiseren. De keuzes die je moet maken in een ontwerpproces helpen om samen tot een goed ontwerp te komen. We visualiseren verschillende keuzes en helpen om van alle verschillende wensen en ideeën een geheel te maken. Zo komen we tot een ontwerp dat goed aansluit bij de manier waarop je samen wilt wonen en hoe je samen zorg wilt dragen voor de plek.

Waarom co-creatie?

Architecten kunnen mooie huizen bouwen, maar bewoners weten het beste hoe zij (samen) willen wonen. Als die twee goed samenkomen ontstaat kwaliteit. Wij noemen dit co-creatie: je creëert samen iets waar je allemaal trots op bent. 

Onze meerwaarde

Bedenken wat je wilt en hoe dat eruit moet komen te zien zijn volgens ons geen gescheiden trajecten. Zeker als je met meerdere opdrachtgevers samenwerkt kan het ontwerpproces helpen om keuzes te maken over indeling, uitstraling, beheer en de balans tussen privé en collectief.

Relevante projecten

Wil je samen een woonplek ontwikkelen? We helpen jullie graag verder, met meer dan een ontwerp:

Weten wat je wilt

Aan tafel om van globaal idee naar concrete wensen te komen

Een gezamenlijk proces

In goede harmonie met toekomstige buren of huisgenoten

Passend en verrassend

Het resultaat is wat je wilde, maar meer dan je je kon voorstellen

Ook (ver)bouwplannen?
Mail hanneke@deopenkaart.nl 
of bel op 06-30281636